دبیر انجمن حبوبات ایران گفت: بخشی از افزایش قیمت حبوبات ناشی از افزایش قیمت حبوبات در بازارهای جهانی بوده و بخشی نیز مداخله واسطههاست.
به گزارش روابط عمومی انجمن حبوبات ایران و به نقل از ایسنا، سید عبدی افتخاری در پاسخ به این پرسش که چند درصد حبوبات وارداتی مشمول ارز دولتی می شوند، گفت: سال ۱۴۰۲ کلیه حبوبات وارداتی مشمول ارز دولتی یعنی ۲۸هزار و ۵۰۰ تومانی شدند. ۱۷۷ هزارتن حبوبات وارد کشور شد و حدود ۱۷۰ میلیون یورو نیز ارز تخصیص داده شد.
وی در ادامه سخنان خود افزود: ارز حبوبات مرحله به مرحله تامین شد ولی هنوز حداقل ۲۰ میلیون یورو طلب تجار باقی مانده است.
دبیرانجمن حبوبات ایران تصریح کرد: امسال هنوز برای تخصیص ارز به حبوبات تصمیم گیری نشده است.
افتخاری در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه تمام حبوبات وارداتی مشمول ارز دولتی می شوند پس چرا در سال جاری این کالا با افزایش قیمت مواجه شده است، گفت:۷۰ تا ۷۵درصد حبوبات مورد نیاز کشور از محل تولید داخل و حدود ۲۵تا ۳۰ درصد از محل واردات تامین می شود. سال گذشته قیمت جهانی حبوبات افزایش یافت که بسیار قابل توجه بود؛ به طوری که برخی کالاها ۳۰تا ۵۰درصد افزایش قیمت پیدا کردند.
وی عنوان کرد: تجار نیز کالاها را با نرخ مصوب در سامانه جامع تجارت توزیع کردند.
افتخاری در ادامه گفت: بنابراین افزایش قیمت حبوبات در مبادی ورودی بر مبنای افزایش قیمت در بازارهای جهانی است و تجار سر خود نسبت به تغییر قیمت اقدام نمیکنند اما افزایش قیمت در داخل کشور مربوط به واسطهها است.
وی با بیان اینکه اگر در داخل کشور تغییر قیمتی ایجاد میشود دستگاههای نظارتی باید به آن ورود کنند، گفت: واسطهها در مواقعی که تعادل عرضه و تقاضا به هم میخورد وارد بازار میشوند و با اقدامات خود باعث میشوند در بازار نوسان ایجاد شود. بنابراین باید ضمن تقویت تولید داخل واردات نیز منظم انجام شود تا فرصتی برای ابراز وجود واسطه ها فراهم نشود.
انتهای پیام/